hu en de

Kiadványok

kiadv-bozso-gyujtemeny-2002

Bozsó Gyűjtemény

 

A gazdagon illusztrált 132+4 oldalas könyv 2002-ben jelent meg magyar, német és angol nyelven. A kötet a Bozsó Gyűjtemény keletkezésének történetén kívül, bemutatja a legértékesebb műtárgyakat. Egykor a gyűjtőnek, ma a nézőnek becses cserépedények, fafaragások, üveg- és porcelántárgyak, ötvösremekek, szobrok mellett, a művész néhány alkotásában is gyönyörködhetnek. Archív fotók az alapító Bozsó János életébe engednek betekintést.

Írta: Loránd Klára
Szerkesztette: Pócs Péter
Ára: 4000Ft

 

 

kiadv-bozso-ecsetnyomok

Bozsó János: Ecsetnyomok, Kecskemét

 

2002-ben, a mester 80. születésnapja alkalmából jelent meg a festői életmű tematikus feldolgozásának első kötete. A művész szerelmes kötődése szülővárosához, Kecskeméthez az első ecsetvonásoktól az 50 éves alkotói pálya utolsó lélegzetéig végigkísérhető. Nyomonkövethető az alföldi festészeti hagyományokból kibontakozó egyéni látásmód és az expresszív előadásmód kibontakozása a változó város portréjának megjelenítésében. Magyar, német, angol nyelvű kötetben 120 illusztráció a műemléképületeket, a csendes kisvárosi utcákat és a cigányváros rejtett világát is bemutatják.

Írta: Csáky Lajos, Kerényi József, Loránd Klára
Szerkesztette: Csáky Lajos
Ára: 4000Ft

 

 

kiadv-bozso-festoalvannyal

Bozsó János: Festőállvánnyal Európában

 

A magyar alföld szülöttének festői barangolása 10 európai országban 4 évtizedet ölel fel a művészi életútból. Az Adriai tenger mellett vagy az Alpok havasai között a természethez való örök, elszakíthatatlan kötődése teremtette meg a lehetőségét, hogy megismerje és tolmácsolja a táj, az ország karakterét. A művészeti albumban Bozsó Jánosról, az emberről vallanak hazai és külföldi gyűjtői. A háromnyelvű, 2003-ban megjelent kötetben több mint 200 illusztrációban gyönyörködhetnek.

Írta: Berecky Loránd, ifj. Bozsó János, Loránd Klára
Szerkesztette: Csáky Lajos
Ára: 4000Ft

 

 

kiadv-bozso-viragok

Bozsó János: Virágok, kertek, szenvedélyek

 

Bozsó János művészete feldolgozásának 3. kötete a Bozsó Gyűjtemény és az M-reál Petőfi Nyomda összefogásából jelent meg. A különleges és szokatlan festői látásmód a kötet elegáns és mégis extrém megjelenésének is köszönhetően meglepő élménnyel ajándékozza meg azokat is, akik ismerik Bozsó világát. Az érzelmekben gazdag művek többsége teljes visszavonultságban született, a művész halála után egy évvel kerültek nyilvánosság elé. Egy lélek öröme és hányódása vetül az általa látott világ jelenségeire. A kötet 2004-ben három nyelven jelent meg 100 illusztrált oldalon.

Írta: Loránd Klára
Szerkesztette: Csáky Lajos

Ára: 4000Ft

 

 

kiadv-bozso-gyujtemeny-2004

Bozsó Gyűjtemény

 

Walter Péter fotográfusi szemének vezetésével barangolhatjuk be a Bozsó Gyűjtemény bensőséges enteriőrjeit. A rövid magyar, német, angol nyelvű ismertetőből ízelítőt kap az olvasó az „ecsetből született birodalom”: az egyedülálló néprajzi, iparművészeti gyűjtemény történetéből. A 2004-ben megjelent kötetben a szerkesztő egy lenyűgöző panoráma képpel illusztrálja az impozáns látványt, amely a látogatót a 18. századi Klapka házban várja.

Írta: Loránd Klára
Szerkesztette: Csáky Lajos

Ára: 2000Ft